Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pasta met romige champignon-roomsaus, postelein-witlof slaatje en geroosterde walnoten

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Pasta met romige champignon roomsaus witlof posteleinslaatje en geroosterde walnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks sjalot
  • 1 el rozemarijn
  • 2 stengel bleekselderij
  • 300 gram pastinaak
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 300 gram volkoren spaghetti (zie tip)
  • 80 gram walnotenhalfjes
  • 200 ml (haver)room
  • 100 gram winterpostelein
  • 1 stuks witlof
  • 20 gram peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap (uit een flesje)
  • 1 el honing/agave siroop
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Snipper de sjalot. Verwarm olie in een hapjespan of wok en fruit glazig. Ris de rozemarijn en hak de naaldjes fijn. Voeg samen met een goede snuf zout toe.
  3. Snij de bleekselderij in dunne plakjes. Voeg bij de sjalot. Schil de pastinaak en snij in kleine blokjes van 0,5 - 1 cm, voeg toe. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak zachtjes verder.
  4. Halveer de kastanjechampignons en snij in dunne plakjes. Voeg toe en bak het geheel ca. 5 minuten op hoog vuur.
  5. Kook de spaghetti in 9 minuten al dente (zie tip). Roer in het begin om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
  6. Rooster de walnootjes zachtjes in een droge koekenpan. Voeg, als ze beginnen te kleuren, een scheutje olie en wat zout toe. Zet weg.
  7. Voeg de (haverroom)room bij de groenten en laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Maak een dressing van de gedroogde tijm, olijfolie extra vierge, citroensap en honing/agave siroop. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Was de winterpostelein m.b.v. een slacentrifuge. Verwijder het hart van de witlof en snij in halve ringetjes. Voeg bij de dressing, hussel en strooi de helft van de walnoten erover.
  10. Snij de peterselie fijn en schep samen met de spaghetti en een beetje kookvocht door de roomsaus. Warm even door, breng om smaak met flink peper en wat zout.
  11. Verdeel over de borden, garneer met de achtergehouden walnoten en serveer de salade erbij.
  12. Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.