Skip to main content

Pasta met romige paddenstoelen en witlofsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g Spelt pasta
  • 2 stuk(s) Witlof
  • 2 el Ui
  • 1 scheutje(s) Yoghurt
  • 2 stuk(s) Appel
  • 2 bakje(s) Oesterzwammen
  • 2 el (gehakt) Peterselie
  • 1 bakje(s) Creme fraiche
  • 1 stukje(s) Parmezaanse kaas

In Huis

  • 3 el Mayonaise
  • 1 tl Suiker
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 scheutje(s) Olijfolie
  • 50 g Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet water op met wat zout en kook de pasta al dente volgens gebruiksaanwijzing. Op de verpakking staat 5-7 minuten maar wij koken deze pasta altijd 7-8 minuten.
  2. Was de witlofstronkjes en sla ze droog. Snij ze in de lengte doormidden en verwijder de onderste harde kern. Snij het witlof in de lengte in reepjes.
  3. Snipper de ui en doe met de mayonaise, een beetje yoghurt en de suiker in een schaal. Verdun zo nodig met enkele eetlepels water tot een dressing. Snij de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Schep door het mayonaise mengsel. Meng het witlof erdoor en zet koel weg tot gebruik.
  4. Snij de paddenstoelen in stukjes. Halveer de knoflookteentjes, verwijder eventueel het loofje, mocht deze groen zijn, en snij in hele dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg dan de boter toe. Bak hierin de paddenstoelen enkele minuten aan. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Schep af en toe om tijdens het bakken. Snij ondertussen de peterselie heel fijn. Schep als de paddenstoelen gaar zijn de crème fraîche en peterselie erdoor. Warm nog even door. Check op peper en zout.
  5. Giet de pasta af en roer door de paddenstoelensaus.
  6. Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas en de witlofsalade.