Skip to main content

Pasta met rundergehaktballetjes in salieroomsaus

Rund

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Gehakt
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 4 blaadje(s) Salie

In Huis

  • 1 el (gehakt) Peterselie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
  • 2 el Olijfolie
  • 2 plakje(s) Knoflook in plakjes
  • 150 ml Cream sherry
  • 250 ml Kalfsfond (of bouillon)
  • 200 ml Slagroom
  • 500 g Pasta
  • 50 g Parmezaanse kaas
icon package

Recept stappen

  1. Doe gehakt, peterselie en geperste knoflook in een schaal. Breng op smaak met peper en zout. Meng en kneed goed door. Rol er kleine soepballetjes van en laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de balletjes om en om bruin. Haal ze uit het vet met een schuimspaan en zet apart.
  3. Bak in het overgebleven bakvet van de gehaktballetjes, de knoflookplakjes en ui zachtjes aan. Voeg de salie toe en bak kort mee. Voeg sherry toe en laat even inkoken. Schenk de kalfsfond en room erbij. Laat 3-4 minuten koken en iets indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep de gehaktballetjes door de roomsaus en laat ze ca. 8 minuten verder garen in de saus.
  5. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente. Giet de pasta af en doe op een voorverwarmde schaal. Schenk er de roomsaus over. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en serveer.
  6. Tip: maak er een eenvoudige salade bij van de paprikatomaten. Geen cream sherry in huis? Neem dan 400 ml kalfsfond.