Skip to main content

Pasta met salieroomsaus, paddenstoelen en amandelen

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 blaadje(s) salie

In Huis

  • 400 g pasta
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) knoflook in plakjes
  • 400 g paddenstoelen
  • 150 g amandelen
  • 150 ml cream sherry
  • 250 ml kalfsfond (of bouillon)
  • 200 ml slagroom
  • naar smaak peper en zout
  • 50 g parmezaanse kaas
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan. Zijn het grote paddenstoelen, snij ze dan in stukken. Voeg de knoflook, paddenstoelen, salie en amandelen toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudgeel wordt.
  3. Voeg dan sherry toe en kook in. Schenk de kalfsfond en room erbij en laat 3-4 minuten koken en iets indikken.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de saus over de pasta en rasp er wat Parmezaanse kaas over.