Skip to main content

Pasta met saus van seitangehakt, tomaat en courgette met Parmezaan

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 bakje(s) Seitan gehakt
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Paprika
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Prei
  • 1 blikje(s) Tomatenpuree
  • 8 stuk(s) Tomaten
  • 300 g Volkoren fusilli
  • 80 g Parmezaanse kaas

In Huis

  • om te bakken Olie
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Oregano
  • 1 tl Tijm
  • 1 blaadje(s) Laurier
  • naar smaak Suiker
  • naar smaak Ketchup
  • naar smaak Azijn
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt meerdere keren ui, courgette, prei en Parmezaan nodig deze week.
  2. 1. Bak het gehakt in wat olie en beetje bruin.
  3. 2. Snipper intussen de ui en hak de knoflook fijn. Snij de paprika in stukjes. Voeg als het gehakt goed gebakken is de ui, knoflook en paprika toe en fruit zachtjes mee. Zet een pan water op voor de pasta.
  4. 3. Snij intussen de courgette in blokjes en de prei in ringen.
  5. 4. Maak als de ui glazig is een ruimte in het midden van de pan vrij en bak daar de tomatenpuree een minuutje zodat het zuur er wat afgaat. Voeg de oregano, tijm, de courgette en prei toe en bak even stevig mee. Snij intussen de tomaten in stukjes.
  6. 5. Voeg de tomaten en het laurierblad toe. Dek af en laat ca. 10 minuten pruttelen. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Rasp de Parmezaan.
  7. 6. Check de saus op zout en voeg eventueel naar smaak wat suiker en/of azijn toe, of in plaats daarvan een klein kneepje ketchup. Serveer met de pasta en de Parmezaan.