Skip to main content

Pasta met snijbiet en ricotta

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram snijbiet
  • 1 gesnipperde ui

In Huis

  • 500 gram pasta
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram Parmezaanse kaas
icon package

Recept stappen

  1. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente.
  2. Snij de stelen van de snijbiet in stukjes van een halve centimeter en bewaar apart. Snij het blad grof en bewaar apart.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui totdat deze glazig is. Voeg de knoflook toe. Voeg de snijbietstelen toe en stoof met het deksel op de pan 3 minuten mee.
  4. Voeg dan het blad toe en schep om tot de snijbiet geslonken is. Dit duurt ca. 5 minuten,.
  5. Giet de pasta af. Schep de ricotta en de Parmezaanse kaas erdoor. Schep vervolgens de snijbiet erdoor.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer met nog wat Parmezaanse kaas erover.