Skip to main content

Pasta met snijbiet en ricotta v

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Snijbiet
  • 250 g Ricotta

In Huis

  • 400 g Pasta
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 stuk(s) Gesnipperde ui
  • 2 stuk(s) Geperste knoflook
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing a dente.
  2. Snijd de stelen van de snijbiet in stukjes van een halve centimeter en bewaar apart. Snijd het blad grof en bewaar apart.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe. Voeg de snijbiet stelen toe en stoof met het deksel op de pan 3 minuten mee.
  4. Voeg dan het blad toe en schep om tot de snijbiet geslonken is. Dit duurt ca. 5 minuten,.
  5. Giet de pasta af. Schep de ricotta en de Parmezaanse kaas erdoor. Schep vervolgens de snijbiet erdoor.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer met nog wat Parmezaanse kaas erover.