Skip to main content

Pasta met tomaten-groentesaus en mozzarella

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Uien
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 400 g (Roze) tomaten
  • 2 bol(len) Buffelmozzarella
  • 1 bosje(s) Basilicum
  • 30 g Parmezaanse kaas

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 12 stuk(s) Zwarte olijven
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 50 ml Droge rode wijn
  • 400 ml Passata
  • 2 tl Gedroogde oregano
  • 400 g Penne
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snipper de ui en hak de knoflook. Snij de venkel en bleekselderij klein.
  2. 2. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui, venkel en bleekselderij aan. Voeg de passata, rode wijn, olijven en oregano toe en laat zachtjes 15 minuten koken.
  3. 3. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente.
  4. Snij de tomaten en mozzarella in vieren en leg de laatste 7 minuten van de kooktijd netjes bovenin de saus. Het is de bedoeling dat de mozzarella mooi smelt in de saus maar wel heel blijft. Dus niet te diep in de saus drukken en niet roeren! Strooi op het laatst wat basilicum over de saus.
  5. 4. Giet de pasta af en serveer met de saus apart. Laat iedereen wat stukken tomaat en mozzarella met de saus mee scheppen over de pasta.
  6. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.