Skip to main content

Pasta met tonijn en paprika

Vis

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 blikje(s) Tonijn (op olie)
  • 2 stuk(s) Puntpaprika
  • 2 stuk(s) Prei
  • 200 ml Creme fraiche
  • 300 g Spelt pasta
  • 4 tl Oregano
  • om te bakken Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan op met water voor de pasta en kook die gaar volgens verpakking. Wij vinden zelf dat deze pasta minstens 7 minuten nodig heeft, maar als je héél erg van al dente houdt volg je de instructie wel! Of proef even.
  2. Snij de prei in dunne ringen en was eventueel zand er af.
  3. Zet een wok op het vuur met 1 el olie en voeg de prei toe. Fruit zachtjes, zorg dat de prei niet bruin wordt. Snij ondertussen de puntpaprika in kleine reepjes of blokjes en voeg die bij de prei samen met lekker wat peper en 1 el oregano. Laat 5 minuten zachtjes stoven.
  4. Giet de tonijn af. Maak met een vork een beetje los en voeg in kleine stukjes bij de groenten. Zorg dat de tonijn goed door de groenten is gemengd en goed warm is.
  5. Voeg dan de crème fraîche toe. Warm ook deze even goed door.
  6. Proef of er nog zout nodig is (tonijn is al zout) en serveer direct met de pasta.