Skip to main content

Pasta met tuinbonen-basilicumsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Tuinbonen
  • 400 g Spaghetti
  • 15 g Basilicum
  • 125 ml Yoghurt
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 stuk(s) Botersla
  • 1 el Sjalot

In Huis

  • 2 el Azijn
  • 6 el Olijfolie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt elders deze week nog een keer 1 el sjalot nodig.
  2. Zet een grote pan water met zout op voor de tuinbonen en later de spaghetti.Snipper een beetje van de sjalot zodat je 1 el hebt (bij 4p). Doe deze bij de azijn in een kommetje en zet weg.
  3. Dop de tuinbonen. Doe dit het liefst met meerdere mensen want het is een behoorlijke klus, maar best een lekker werkje!
  4. Rasp de Parmezaanse kaas en doe 2/3 in een bakje voor op tafel.
  5. Doe de tuinbonen in het kokende water, breng weer aan de kook en laat ze 3 à 4 minuten koken. Vis ze eruit met behulp van een schuimspaan of zeef. Doe de bonen in een staafmixerbakje of keukenmachine. Voeg de basilicum, het (kleine) teentje knoflook en de andere 1/3 van de Parmezaanse kaas toe. Pureer/staafmix alles tot een puree, evt met een beetje kookvocht uit de grote pan. Roer op het laatst de yoghurt erdoorheen en maak goed op smaak met peper en zout.
  6. Doe de spaghetti bij het kokende water en kook gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
  7. Was de sla met behulp van een slacentrifuge. Doe de olijfolie bij de azijn met sjalot, voeg wat peper en zout toe en meng door de sla.
  8. Bewaar met behulp van een soeplepel wat kookvocht in een kommetje. Giet de pasta af en spoel af in een vergiet. Doe terug in de pan, roer om met wat olijfolie en roer dan de tuinbonenpuree erdoor, op een laag vuurtje zodat alles nog even doorwarmt.
  9. Maak als nodig wat smeuïger met het achtergehouden kookvocht en check nog een keer op peper en zout. Serveer direct en laat iedereen nog wat Parmezaanse kaas erover strooien. En eet lekker veel sla erbij!