Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pasta met varkenssaucijs en champignons

Varken

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks varkenssaucijs
  • 1 stuks ui
  • 400 gram kastanjechampignons (gesneden)
  • 0.5 bosje peterselie
  • 1 bakje crème fraîche

In Huis

  • 300 gram pasta
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el roomboter
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl oregano
  • 2 tl tijm
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en hak de knoflook en peterselie fijn.
  2. Haal het vlees van de worsten uit het velletjes en snijd het worstvlees in dikke stukken.
  3. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak het vlees goudbruin. Haal dan uit de pan en zet opzij.
  4. Doe de roomboter in dezelfde pan en bak de ui en knoflook. Voeg na 1 minuut de champignons toe met de tijmblaadjes en bak dit mee voor 5-7 minuten. Breng op smaak met chili, oregano, peper en zout.
  5. Doe de room erbij samen met de worst en laat dit op een lage stand zachtjes pruttelen voor ca. 10 minuten.
  6. Kook in de tussentijd de pasta volgens de verpakking al dente. Giet af en laat uitlekken.
  7. Doe de pasta bij de saus en roer goed door
  8. Strooi er peterselie overheen en serveer direct.