Pasta met venkel, groene asperges, rucola-pesto en tomatensalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 300 gram groene asperges
- 1 stuks venkel
- 1 stuks gele ui
- 200 gram cherrytomaatjes
- 30 gram rucola
In Huis
- 6 el olijfolie extra vierge
- 60 gram kaas
- 40 gram pijnboompitten
- citroensap (optioneel)
- 300 gram pasta
- 2 el rode wijnazijn
Recept stappen
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snij de harde onderkant van de asperges en snij ze in stukken van 4 a 5 centimeter. Halveer zo nodig dikkere exemplaren in de lengte.
- Verwijder het loof en het kontje van de venkel en snij in plakken.
- Halveer de ui en snij in ringen.
- Doe de groenten in een mengkom, voeg olijfolie, peper en zout toe en hussel goed om. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor ca. 20 minuten in de oven.
- Zet water op voor de pasta. Rasp de kaas.
- Maak de pesto. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Pureer de rucola, pijnboompitten, de helft (!) van de kaas en olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met citroensap en peper.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de cherrytomaatjes in kwarten. Meng met wat olijfolie extra vierge, rode wijnazijn en zout en peper.
- Giet de pasta af en meng met wat olijfolie. Serveer met de geroosterde groente, een flinke schep rucola-pesto, wat kaas en de tomatensalade.