Skip to main content

Pasta met venkel, prei, geraspte geitenkaas en sla

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Sjalot
  • 2 stuk(s) Venkel
  • 3 stuk(s) Prei
  • 500 g Verse penne
  • 2 tl Citroenrasp
  • 1 el Citroensap
  • 100 g Geitenkaas
  • 2 el Verse dille
  • 1 krop(pen) Romaanse sla

In Huis

  • 4 teen Knoflook
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Balsamicoazijn
  • 1 tl Mosterd
  • snufje(s) Suiker
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olie
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt elders deze week ook dille en romaanse sla nodig.
  2. Snipper de sjalot en knoflook fijn.
  3. Snij de venkel in reepjes en de prei in ringen. Was de prei.
  4. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.
  5. Zet een pan water met zout op voor de pasta.
  6. Fruit de sjalotten en knoflook zachtjes aan in een pan met wat olie totdat ze zacht zijn. Voeg de gesneden groente toe, samen met de helft van het citroenrasp en het sap. Voeg zout en verse peper toe naar smaak en laat 10 minuten sudderen met het deksel op de pan.
  7. Rasp de kaas en hak de dille fijn.
  8. Doe in een mok of bekertje 3 el olijfolie, 1 el balsamico, 1 tl mosterd, een klein schepje suiker, wat zout en wat peper en klop stevig met een vork tot een mooie gladde vinaigrette. Snij de romaanse sla in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Meng goed met de vinaigrette.
  9. Kook de pasta beetgaar in 2 minuten vanaf dat het water weer kookt. Voeg de pasta bij de groenten als die gaar genoeg zijn naar je smaak (begin met een deel en kijk of de verhouding goed is voor je, zo ja, bewaar de rest voor een andere dag). Roer goed om en voeg dan de geitenkaas toe. Laat smelten terwijl je roert. Proef en voeg naar smaak zout en peper en olijfolie toe. Roer de dille erdoor.
  10. Serveer direct met de sla.