Skip to main content

Pasta met worst, tomaat en courgette

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram spelt pasta
  • 4 stuk(s) varkensworst
  • 1 stuk(s) uien
  • 2 stuk(s) courgette
  • 400 gram tomaten
  • 1 zakje(s) geraspte kaas
  • 2 zakje(s) gemengde sla

In Huis

  • om te bakken olie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el balsamicoazijn
  • naar smaak mosterd
  • naar smaak suiker
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. als je te veel sla hebt voor dit gerecht kan je ook wat van de sla serveren bij de scholfilet met asperges.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de pasta. Op de verpakking staat 7 minuten maar dat vinden wij in de praktijk iets te kort, dus proef vooral voordat je afgiet.
  3. Snij de worst in stukjes en snipper de ui.
  4. Verwarm in een wok een scheutje olie en bak daarin de worststukjes rondom bruin. Voeg dan de ui toe en bak die mee totdat er wat bruine randjes ontstaan.
  5. Snij intussen de courgette in blokjes.
  6. Als de worst bijna gaar is en de ui wat bruin is geworden, voeg je de geperste knoflook en de gesneden courgette toe.
  7. Snij nu de tomaat in halve partjes.
  8. Als de courgette bijna gaar is, voeg je de oregano, de basilicum en de tomaat toe. Roer als laatste de helft van de kaas er doorheen en laat wat smelten. Maak goed op smaak met peper en zout.
  9. Maak een dressing voor de sla door olie te mengen met azijn, een beetje mosterd en een beetje suiker en breng op smaak met peper en zout. Was de sla en meng met de dressing.
  10. Serveer de pasta met de andere helft van de geraspte kaas en de sla.
  11. Wijnsuggestie: Barbera Ranuccio - Castelli del Duca (Emilia Romagna, Italie)