Skip to main content

Pasta met zalm, dille en gegrilde venkel

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 venkels
  • 1 bosje dille
  • 400 gram zalmfilet

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram (spelt)pasta
  • olijfolie om te bakken
  • 1 bakje crème fraîche
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de venkelknollen, verwijder de kern en snij in dunne plakken van een halve centimeter.
  3. Hak de knoflook fijn. Doe de venkel met 4 el olijfolie, de knoflook, peper, zout in een ovenschaal en hussel goed, leg er wat takjes dille op en schuif in de oven voor 25-30 minuten.
  4. Begin als de venkel 15 minuten heeft gehad met de rest: zet een pan water op voor de pasta en kook gaar (zie gebruiksaanwijzing op de verpakking).
  5. Snij de zalm overdwars in repen van ca 1 cm dik. Hak nog 2 takjes dille fijn.
  6. Als de venkel bijna gaar is en de pasta bijna klaar zet je een koekenpan op voor de zalm.
  7. Bak de zalm op de huidkant even aan (ca. 2 minuten) in 2 el olijfolie. Voeg peper, zout, dille en een bakje crème fraîche toe en roer door de pasta. Serveer met de venkel.