Skip to main content

Pasta met zoete aardappel, geitenkaas en boerenkool pesto

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 100 g Boerenkool
  • 2 stuk(s) Zoete aardappel
  • 100 g Geitenkaas

In Huis

  • 30 g Cashewnoten (ongezouten)
  • 30 g Walnoten (ongezouten)
  • 3 el Citroensap (uit flesje)
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 100 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Om in te vetten Olijfolie
  • 250 g Pasta
  • optioneel Rode pepervlokken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak eerst de pesto. Blancheer de boerenkool 3 minuten in ruim kokend water met wat zout. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken en knijp het resterende water met je handen eruit.
  2. 2. Doe de boerenkool, cashewnoten, walnoten, citroensap en 100 ml olijfolie in de keukenmachine. Pers er 1 teentje knoflook bovenuit. Maal tot een grove pesto. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer door. Voeg zo nodig extra olijfolie toe totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper.
  3. 3. Schil de zoete aardappel en snij in plakjes van 2 mm. Kwast in met een beetje olijfolie en bestrooi eventueel met wat rode pepervlokken. Grill op een grillpan om en om met mooie bruine strepen en beetgaar in ca. 4 minuten per kant. Snij eventueel in stukken.
  4. 4. Bereid de pasta volgens gebruiksaanwijzing. Meng met de pesto. Schep er de zoete aardappel op en bestrooi met de geitenkaas.