Pasta met zomerse gehaktballetjes en spitskool in mosterd-room saus

Lam, Kalf

  • Totale tijd minuten
Pasta met zomerse gehaktballetjes en spitskool in mosterd-room saus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram lam-kalfsgehakt
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks paarse spitskool
  • 140 ml boerenslagroom
  • 2 stronkje roodlof

In Huis

  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • olie om te bakken
  • 2 tl mosterdzaadjes (optioneel)
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram fusilli
  • 140 ml slagroom
  • 2 el dijon mosterd
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 0.5 el balsamico azijn
  • 4 el krulpeterselie (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Kruid het gehakt met de gedroogde oregano, knoflookpoeder, uienpoeder, gedroogde basilicum en zout en peper. Draai 3 balletjes p.p. van het lams-kalfsgehakt. Verwarm olie in een grote afdekbare wok of hapjespan, en braad de gehaktballetjes rondom aan. Haal de balletjes uit de pan en hou apart. Snipper de ui en fruit aan in het braadvet. Voeg de mosterdzaadjes toe als je die in huis hebt.
  3. Kerf de prei in en spoel zand ertussenuit. Snij in dunne ringen en snij de knoflook fijn. Bak al omscheppend een paar minuten mee.
  4. Snij de spitskool in reepjes. Voeg toe, laat slinken en breng op smaak met zout en peper.
  5. Kook de fusilli gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht.
  6. Roer de room en mosterd door de groenten. Leg de balletjes ertussen, dek af en laat ca. 4 minuten zachtjes pruttelen tot de balletjes gaar zijn.
  7. Maak een simpele vinaigrette van olijfolie extra vierge, balsamico, zout en peper. Verwijder het kontje en hart van de roodlof en snij in ringen. Meng door de dressing.
  8. Snipper de krulpeterselie (optioneel). Breng de saus op smaak met zout en peper en gebruik evt. een scheutje kookwater tot de gewenste dikte saus is bereikt. Serveer met de fusilli en peterselie.