Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pasta-ovenschotel met koolraap, ricotta en Skylger kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Pasta-ovenschotel met koolraap, ricotta en Skylger kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram koolraap
  • 1 stuks sjalot
  • 3 stengels bleekselderij
  • 300 gram volkoren fusilli
  • 2 stuks prei
  • 500 ml passata
  • 200 gram ricotta
  • 150 gram Skylger kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde tijm
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Schil de koolraap, snij in plakken van 1 cm en dan in kleine blokjes van 1 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  3. Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de sjalot en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij de bleekselderij in dunne halve maantjes en bak mee.
  4. Kook de pasta in 9-11 minuten al dente. Giet af.
  5. Hak de knoflook fijn, voeg bij de sjalot met het paprikapoeder en gedroogde tijm. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak een paar minuten mee.
  6. Voeg de passata bij de prei. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is.
  7. Haal de koolraap uit de oven en draai de oven naar de grillstand. Rasp de kaas en vet een ovenschaal in.
  8. Draai het vuur uit en roer de ricotta, koolraap en ca. 1/3 van de kaas door de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Meng ook de pasta erdoor, schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas en een scheut olie. Schuif ca. 5 minuten onder de grill zodat de kaas een beetje smelt.