Pasta-ovenschotel met koolraap, ricotta en Terschellinger kaas

Vegetarisch

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Pasta ovenschotel met koolraap ricotta en Terschellinger kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram koolraap
  • 1 stuks ui
  • 300 gram fusilli
  • 2 stuks prei
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 200 gram Windkracht 10 kaas
  • 200 gram ricotta

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde tijm
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. En nog een pan met een laagje gezouten water voor koolraap.
  2. Schil de koolraap en snij in plakken van 1 cm en dan in kleine blokjes van max (!) 1 cm. Voeg bij het (aan de kook komende) water en laat 5 minuten voorkoken vanaf het moment dat het water kookt. Giet af.
  3. Verwarm wat olie in een wok. Snipper de ui en fruit zachtjes aan. Voeg wat zout toe.
  4. Kook de pasta 10-12 minuten (zie tip).
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Snij de prei in ringen en was het zand ertussenuit. Hak de knoflook fijn.
  7. Voeg de knoflook bij de ui samen met de paprikapoeder en gedroogde tijm en bak even mee. Voeg dan de prei toe. Roerbak nog even op hoog vuur en voeg de afgegoten koolraap en de tomatenstukjes toe. Stoof nog ca. 6 minuten met deksel.
  8. Rasp de kaas, het is lekker veel, dus dat is wel even een klusje ;).
  9. Draai het vuur uit en roer de ricotta en ca. 1/3 van de kaas door de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Meng ook de pasta erdoor, schep in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Schuif gedurende 10-15 minuten in de oven – zet eventueel op het laatst de grill nog even aan.
  10. Je hebt nu tijd om de tafel te dekken en het aanrecht op te ruimen (of laat iemand anders dat doen ;)). Eetsmakelijk!
  11. Kook wat extra pasta voor grote eters.