Pasta ovenschotel met tomaat, koolraap, spek en Terschellinger kaas

Varken

  • Totale tijd minuten
Pasta ovenschotel met tomaat, koolraap, spek en Terschellinger kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 500 gram koolraap
  • 280 gram spekjes
  • 1 stuks ui
  • 2 stuks prei
  • 300 gram fusilli
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 150 gram Windkracht 10 kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Schil en snij de koolraap in plakken van (max!) 1 cm dik en dan in blokjes van 1 cm.
  3. Bak de spekjes in wat olie zachtjes uit in een wok of hapjespan. Snipper de ui. Voeg bij de spekjes.
  4. Hak de knoflook fijn en voeg, samen met de koolraapblokjes, bij de spekjes. Roer om en bak samen verder.
  5. Kerf de prei in de lengte een stukje in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Voeg samen met de gedroogde tijm bij de spekjes en roerbak even mee.
  6. Kook de pasta 10-12 minuten (zie tip).
  7. Voeg de tomatenstukjes toe, dek af en laat deksel op de pan sudderen tot de koolraap gaar is, ca. 8-10 min.
  8. Verwarm de oven voor op grillstand. Rasp de kaas.
  9. Voeg de pasta bij de koolraap als die gaar is en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  10. Meng de helft(!) van de kaas door de groenten en spek en doe het mengsel in een ingevette ovenschaal. Bestrooi de bovenkant met de rest van de kaas. Schuif ca. 5 minuten onder de grill zodat de kaas een beetje smelt en bruin wordt.
  11. Kook wat extra pasta voor grote eters.