Skip to main content

Pasta wodka-kipfilet met room en basilicum

Kip

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g kipfilet
  • 300 g spelt pasta
  • 1 stuk(s) uien
  • naar smaak basilicum
  • 100 g geitenkaas

In Huis

  • om te bakken boter
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 borrelglaasje(s) wodka
  • 800 g gepelde tomaten
  • 100 ml room
  • 50 g parmezaanse kaas
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Leg de stukjes kipfilet onder een stuk huishoudfolie en sla plat m.b.v. een breed zwaar hakmes tot ze een halve cm dik zijn. Bestrooi met peper. Verhit de boter in een grote diepe koekenpan en bak de stukjes kipfilet om en om bruin en gaar in ca. 7 minuten. Zet weg.
  2. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Bak in het overgebleven braadvet van de kipfilet de ui en knoflook zachtjes aan. Blus af met de wodka. Voeg de gepelde tomaten toe. Druk de tomaten fijn met een houten lepel. Voeg wat basilicumblad toe. Breng op smaak met peper en zout en kook in tot een mooie saus in ca. 30 minuten. Voeg de room toe en laat de saus weer inkoken. Voeg de kipfilet toe en laat doorwarmen.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas en snij de geitenkaas in kleine stukjes. En roer door de warme pasta totdat alles gesmolten is.
  4. Schep dan de tomatensaus erdoor. Check op peper en zout. Bestrooi met wat basilicumblad en serveer.
  5. <br>Tip: lekker met een eenvoudige groene salade.