Pastasalade met gerookte kip, paprika, komkommer en cherrytomaatjes
Kip, Lunch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 480 gram gerookte kip
- 0.5 stuks rode ui
- 1 stuks rode paprika
- 1 stuks komkommer
- 250 gram cherrytomaatjes
- 0.5 zakje rucola
In Huis
- 250 gram volkoren fusili
- 3 el olijfolie extra vierge
- 2 tl Italiaanse kruiden (of iets vergelijkbaars)
- Parmezaanse kaas naar smaak (of iets vergelijkbaars, optioneel)
Recept stappen
- Haal de gerookte kip ca. 1 uur van te voren uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Is dit niet gelukt? Leg het zakje dan even in warm water.
- Zet een ruime pan water met wat zout op voor de pasta. Bereid de fusili zoals aangegeven op de verpakking.
- Snij ondertussen de groenten. Snipper de rode ui. Snij de paprika en komkommer in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes en snij de gerookte kip in reepjes.
- Stort de fusili in een vergiet en spoel ruime tijd af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
- Doe de fusili samen met de gesneden groenten, gerookte kip en rucola in een grote mengkom. Meng alle ingrediënten samen met de olijfolie extra vierge en Italiaanse kruiden. Breng de pastasalade verder op smaak met peper en zout.
- Serveer de pasta salade eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.