Pastaschelpjes met rokerige aubergine, kikkererwten en tahinsaus

Vegan

  • Totale tijd 45 minuten
Pastaschelpjes met rokerige aubergine kikkererwten en tahinsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks aubergine
  • 1 stuks witte ui
  • 2 stuks tomaat
  • 1 stuks rode peper
  • 1 potje kikkererwten
  • 1 potje tomatenpuree
  • 400 gram pastaschelpjes
  • 1 el citroensap
  • 80 gram tahin
  • 3 el peterselie
  • komkommer (optioneel)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • vinaigrette (optioneel)
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Halveer de helft van de aubergines in de lengte. Leg met de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij de witte ui in parten en leg naast de aubergine samen met de hele (!) tomaat en rode peper. Besprenkel met olie, zout en peper. Rooster 35 minuten in de oven. Het vruchtvlees van de aubergine moet goed zacht zijn.
  2. Snij de rest van de aubergine in stukjes van 1,5 cm. Giet de kikkererwten af. Leg samen in een ovenschaal met olie, zout en peper en schuif onder de bakplaat in de oven. Laat 35 minuten garen, de aubergine moet echt zacht zijn.
  3. Zet een grote pan gezouten water op voor de pasta.
  4. Hak de knoflook fijn. Verwarm 3 el olie (bij 4p) in een kleine koekenpan en fruit de helft(!) van de knoflook 5 minuten zachtjes samen met de tomatenpuree en paprikapoeder.
  5. Kook de pastaschelpjes al dente in 9-10 minuten. Giet af en bewaar wat kookvocht!
  6. Pers het citroensap. Klop de tahin, rest van de knoflook, citroensap, 70 ml water (bij 4p) en een snuf zout tot een gladde saus. (Zie tip)
  7. Hak de peterselie grof. Maak evt. een komkommerslaatje met simpele vinaigrette naar keuze.
  8. Lepel het vruchtvlees van de aubergine uit de schil en verwijder het steeltje van de rode peper. Pureer samen met de tomaat, ui, zout, flink peper en het knoflook-tomatenpureemengsel tot een gladde saus.
  9. Voeg de auberginesaus bij de afgegoten pasta en begin met 100 ml (bij 4p) kookvocht. Warm nog even door.
  10. Schep de peterselie met wat olijfolie extra vierge door de aubergine en kikkererwten. Serveer de pasta met de aubergine en kikkererwten erop en maak af met de tahinsaus.
  11. Lijkt de saus een beetje te schiften? Geen paniek! Klop een tijdje door of voeg evt. wat heet (!) water toe en klop nog eens goed door.