Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pastaschelpen met geroosterde auberginesaus, kikkererwten en tahindressing

Vegan

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Pastaschelpen met auberginesaus en tahin | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 3 stuks aubergine
  • 1 stuks witte ui
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks pomodori tomaat
  • 1 potje kikkererwten
  • 400 gram conchiglie
  • 75 gram tomatenpuree
  • 4 el tahin
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook in de schil
  • 2 teen geperste knoflook
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 el citroensap (mag uit een flesje)
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de aubergines in de lengte. Leg de helft met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat – de rest gaat straks in blokjes.
  2. Snij de witte ui in parten en leg naast de aubergine samen met de hele rode peper en hele tomaat. Besprenkel met olie, zout en peper. Snij de rest van de aubergine in blokjes van ruim 1 cm. Giet de kikkererwten af. Leg met de aubergine in een ovenschaal met flink olie, zout en peper en de tenen knoflook in de schil.
  3. Schuif bakplaat en ovenschaal in de oven. Rooster alles 35 minuten in de oven. Zet een wekker op 25 minuten, want misschien is het nodig de ui, peper en tomaat er vast uit te halen. De auberginehelften en -blokjes moeten echt zacht zijn en de kikkererwten knapperig.
  4. Zet een grote pan gezouten water op voor de pasta. Kook de pastaschelpen al dente in 9-10 minuten vanaf dat het water kookt, roer goed in het begin! Giet af en bewaar wat kookvocht!
  5. Verwarm ruim olie in een kleine koekenpan en fruit de geperste knoflook 5 minuten heel zachtjes samen met de tomatenpuree en paprikapoeder.
  6. Klop de tahin met citroensap (mag uit een flesje), 70 ml water (bij 4p) en een goede snuf zout tot een gladde saus. Snij de gepofte knoflook uit de schil fijn en roer erdoor.
  7. Lepel het vruchtvlees van de halve aubergine uit de schil en verwijder het steeltje van de rode peper. Pureer samen met de gepofte tomaat, ui, zout, flink peper en het knoflook- tomatenpureemengsel tot een gladde saus.
  8. Voeg de auberginesaus bij de afgegoten pasta en voeg zoveel kookvocht toe als nodig is om een smeuïg geheel te krijgen. Warm nog even door.
  9. Snij de peterselie fijn en meng met een goede scheut olijfolie extra vierge door de aubergine en kikkererwten. Serveer de pasta met de aubergine en kikkererwten erop en maak af met de tahinsaus.
  10. Lijkt de saus een beetje te schiften? Geen paniek! Klop een tijdje door of voeg evt. wat heet (!) water toe en klop nog eens goed door.