Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pastaschelpjes met rokerige aubergine, tahinsaus en kikkererwten

Vegan

  • Totale tijd minuten
Pastaschelpjes met rokerige aubergine, tahinsaus en kikkererwten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 3 stuks aubergine
  • 1 stuks witte ui
  • 2 stuks pomodori tomaat
  • 1 stuks rode peper
  • 4 el tahin
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 400 gram kikkererwten
  • 4 teen knoflook
  • 100 gram tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 400 gram pastaschelpjes
  • 1 el citroensap (mag uit een flesje)
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Halveer de helft van de aubergines in de lengte. Leg met de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij de witte ui in parten en leg naast de aubergine samen met de hele (!) tomaat en rode peper. Besprenkel met olie, zout en peper. Rooster 35 minuten in de oven. Het vruchtvlees van de aubergine moet goed zacht zijn.
  2. Snij de rest van de aubergine in stukjes van 1,5 cm. Giet de kikkererwten af. Leg samen in een ovenschaal met olie, zout en peper en schuif onder de bakplaat in de oven. Laat 35 minuten garen, de aubergine moet echt zacht zijn.
  3. Zet een grote pan gezouten water op voor de pasta.
  4. Hak de knoflook fijn. Verwarm 3 el olie (bij 4p) in een kleine koekenpan en fruit de helft(!) van de knoflook 5 minuten zachtjes samen met de tomatenpuree en paprikapoeder.
  5. Kook de pastaschelpjes volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht!
  6. Klop de tahin, rest van de knoflook, citroensap (uit een flesje), 70 ml water (bij 4p) en een snuf zout tot een gladde saus (zie tip).
  7. Hak de peterselie grof.
  8. Lepel het vruchtvlees van de aubergine uit de schil en verwijder het steeltje van de rode peper. Pureer samen met de gepofte tomaat, ui, zout, flink peper en het knoflook-tomatenpureemengsel tot een gladde saus.
  9. Voeg de auberginesaus bij de afgegoten pasta en begin met 100 ml (bij 4p) kookvocht. Warm nog even door.
  10. Schep de peterselie met wat olijfolie extra vierge door de aubergine en kikkererwten. Serveer de pasta met de aubergine en kikkererwten erop en maak af met de tahinsaus.
  11. Lijkt de saus een beetje te schiften? Geen paniek! Klop een tijdje door of voeg evt. wat heet (!) water toe en klop nog eens goed door.