Pastinaak-aardappelstampje met spinazie wok en gepaneerde varkensschnitzel

Varken

  • Totale tijd minuten
Pastinaak-aardappelstampje met spinazie wok en gepaneerde varkensschnitzel | Recepten maaltijdbox

Ingredi├źnten

In De Krat

  • 800 gram aardappelen
  • 400 gram pastinaak
  • 1 stuks paprika
  • 600 gram spinazie
  • 4 stuks varkensschnitzel

In Huis

  • 2 tenen knoflook
  • olie om te bakken
  • 1 klont boter
  • 1 el mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappelen en pastinaak. Snij in gelijke stukken en kook afgedekt in een laagje gezouten water in 15-20 minuten gaar.
  2. Snij de paprika in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn. Bak samen in een wok met wat olie. Voeg als de paprika zacht genoeg is de spinazie (in delen) toe en bak mee tot geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de schnitzels ca. 2 minuten per kant op middelhoog vuur.
  4. Giet de aardappelen en groenten af (bewaar wat kookvocht) en stamp tot puree. Gebruik het kookvocht en een klont boter om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
  5. Serveer de schnitzels met de stamp en gebakken spinazie-paprika.