Pastinaak soep

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten
Sticky noodles met sperziebonen, broccoli en shiitake | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram pastinaak
  • 2 uien
  • 150 ml creme fraîche

In Huis

  • 1 el olijfolie
  • 15 gram boter
  • 2 tl tijm, gedroogd
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el honing
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 scheutje balsamicoazijn
  • 4 takjes kervel
icon package

Recept stappen

  1. Schil de pastinaak en snijd in plakken. Versnipper de ui.
  2. Verhit de olie en boter in een grote braadpan of casserole.
  3. Voeg de ui, tijm, knoflook, pastinaak en honing toe en bak alles op middelhoog vuur tot de groenten wat beginnen te bruinen. Schep regelmatig om. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook gedurende ongeveer 15 minuten - of tot de pastinaken gaar en zacht zijn.
  4. Haal de pan van het vuur. Pureer het geheel met een staafmixer of blender of keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg 100 ml crème fraîche toe, breng op smaak met peper en zout en een scheutje balsamico azijn.
  5. Schenk de soep in diepe borden en garneer met een theelepel crème fraîche en een takje kervel.
  6. Wat geraspte kaas erover is ook erg lekker!