Skip to main content

Pastinaaksoep met geroosterde knoflook en geitenkaascrostini

Vegetarisch

  • Totale tijd 65 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 takje(s) Tijm
  • 750 g Pastinaak
  • 4 stuk(s) Ciabatta
  • 1 stuk(s) Uien

In Huis

  • 3 bol(len) Knoflook
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Ahornsiroop
  • 1500 ml Kippenbouillon
  • 60 ml Zure room
  • 100 g Geitenkaas
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden °C.
  2. 2. Haal de buitenste schillen van de bol knoflook af, maar zorg ervoor dat de bol intact blijft. Snijd het topje van de bol af waardoor de teentjes iets bloot komen te liggen. Zet de bollen in een schaaltje en bestrooi met peper, zout en de tijm. Sprenkel er 2 eetlepels (bij 4p) van de olijfolie over en dek af met aluminiumfolie. Zet het bakje 60 minuten in de oven.
  3. 3. Snijd de pastinaak in blokjes en de ui in wiggen. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met wat peper en zout. Hussel door elkaar en zet 30 minuten in de oven bij de knoflook.
  4. 4. Besprenkel dan met de ahornsiroop en zet nog 10 minuten in de oven.
  5. 5. Doe de pastinaak, uien in bouillon in een grote soeppan en knijp er 2 bollen van de geroosterde knoflook in. Pureer met de staafmixer.
  6. 6. Breng aan de kook en roer er de zure room door. Kook nog 2 minuten.
  7. 7. Rooster de ciabattas. Besmeer met geitenkaas en smeer er de rest van de geroosterde knoflook over. Serveer bij de soep.