Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Patatas bravas met geroosterde paprika en ansjovis

Vis

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuk(s) gele paprika
  • 500 g Frieslander aardappelen
  • 8 filet(s) ansjovis

In Huis

  • 5 el olijfolie (extra vierge)
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 blaadje(s) laurier
  • 400 g gepelde tomaten
  • 2 tl oregano
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • plantaardige olie
  • 40 g zoute kappertjes
  • 1 stuk(s) schil van ingelegde citroen
  • 3 el bladpeterselie
  • naar smaak citroensap
  • naar smaak peper
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de patatas bravas voor. Maak een eenvoudige tomatensaus. Verhit 2el olijfolie in een pan en bak hierin 3 teentjes fijngehakte knoflook zachtjes enkele seconden aan. Voeg de gepelde tomaten en het laurierblad toe. Breng op smaak met peper, zout en de oregano. Laat 20 minuten inkoken tot een mooie saus. Verwijder het laurierblad. Maak de tomaten een beetje stuk met een houten lepel of pureerde saus met een staafmixer. Roer er het paprikapoeder door. Zet weg tot gebruik.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in hapklare stukken. Spoel ze in een grote schaal met water. Droog ze goed met een schone theedoek.
  3. Frituur de aardappelen twee keer (in plantaardige olie). De eerste keer in kleine porties op 130°C. Bak tot ze gaar zijn. Ze mogen nog niet bruinen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Halveer de paprika’s en verwijder zaad en zaadlijsten. Leg ze in het midden van de oven onder de hete grill. Grill tot er zwarte blazen ontstaan. Laat wat afkoelen en verwijder het vel. Scheur ze in lange repen. Spoel de kappertjes een paar maal om te veel zout te verwijderen. Doe de paprika’s op een bord (en leg er eventueel de ansjovisfilets bovenop). Bestrooi ze met de uitgelekte kappertjes, 3el olijfolie en wat zwarte peper. Besprenkel met wat citroensap. Strooi als laatste de peterselie (grofgehakt) erover.
  5. Maak de aardappels af. Verhit de frituur olie tot 190°C en bak de aardappelen nu voor de tweede keer goudbruin. Laat ze uitlekken en bestrooi met wat zout.
  6. Warm de tomatensaus even door en schep dan de aardappels er door.Serveer de aardappels met de paprika.
  7. <br>Tip: combineert goed met de chipolata’s of een tortilla de patatas.