Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pavlova met bloedsinaasappel

Nagerecht

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Pavlova met bloedsinaasappel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks eieren
  • 4 stuks bloedsinaasappel

In Huis

  • 200 gram poedersuiker
  • 1 tl maïzena
  • 1 tl azijn
  • 60 gram suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Scheid het eiwit van het eidooier. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom met een garde of mixer. Voeg langzaam de poedersuiker, maïzena en azijn toe. Klop totdat het eiwit stevige pieken vormt.
  3. Verdeel het eiwitschuim over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak één grote cirkel of meerdere kleine hoopjes. Zet de oven lager naar 130 graden en bak ca. 90 minuten.
  4. Laat de pavlova in de uitgeschakelde oven afkoelen met de deur op een kier.
  5. Pers de helft van de bloedsinaasappels (!). Voeg de suiker toe aan het sap en breng aan de kook in een steelpannetje. Kook in tot een siroop. Schil de overige sinaasappels en snij in plakjes.
  6. Breek de pavlova in stukken of eet in zijn geheel. Schep de sinaasappelplakjes op de pavlova en schenk de siroop eroverheen.
  7. gebruik de overgebleven eidooiers om mayonaise van te maken.