Peer gevuld met noten en ijs
Nagerecht
- Totale tijd minuten
![Appel met appelchips en ijs | Maaltijdbox recepten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/stock-De_Krat_20180830-Weekend-Krat-0102.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=50&w=960&s=b68196d7f870142ee30bab802917b5f6)
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks peer
In Huis
- 2 tl kaneel
- 100 gram ongezouten noten
- 4 el honing
- 2 tl vanille-extract
- 4 bolletjes ijs
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Halveer de peren en snij het kontje eraf. Maak met een meloenbolletjeslepel een hol in het midden van de peer.
- Leg de peren op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat kaneel overheen.
- Hak de noten in kleine stukjes en vul de holtes van de peer ermee. Meng in een schaal honing en vanille-extract. Besprenkel de peren met de helft van het mengsel.
- Bak de peren in 25 minuten op 190 graden.
- Serveer de gebakken peren. Leg ze op een bordje met een bolletje ijs en besprenkel tot slot met het laatste beetje honing-vanille mengsel.
- Wanneer de peren gebakken zijn het liefst gelijk serveren, anders kleuren de peren bruin. Je kan wel alles van te voren klaarzetten, het is dan in een handomdraai gemaakt.