Skip to main content

Peer gevuld met noten en ijs

Nagerecht

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuks peer

In Huis

  • 2 tl kaneel
  • 100 gram ongezouten noten
  • 4 el honing
  • 2 tl vanille-extract
  • 4 bolletjes ijs
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Halveer de peren en snij het kontje eraf. Maak met een meloenbolletjeslepel een hol in het midden van de peer.
  3. Leg de peren op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat kaneel overheen.
  4. Hak de noten in kleine stukjes en vul de holtes van de peer ermee. Meng in een schaal honing en vanille-extract. Besprenkel de peren met de helft van het mengsel.
  5. Bak de peren in 25 minuten op 190 graden.
  6. Serveer de gebakken peren. Leg ze op een bordje met een bolletje ijs en besprenkel tot slot met het laatste beetje honing-vanille mengsel.
  7. Wanneer de peren gebakken zijn het liefst gelijk serveren, anders kleuren de peren bruin. Je kan wel alles van te voren klaarzetten, het is dan in een handomdraai gemaakt.