Penang curry van bataat en koolrabi met paksoi en pinda's

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Penang curry van bataat en koolrabi met paksoi en pinda's | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuks banaansjalot
  • 1.5 zakje Penang currypasta
  • 400 gram bataat
  • 400 gram koolrabi
  • 80 gram pinda's
  • 1 stuks paksoi
  • 1 bakje volle yoghurt

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl suiker
icon package

Recept stappen

  1. Zet 100 gram rijst p.p. op in 200 ml gezouten water p.p., breng aan de kook en laat in ca. 25 minuten (zachtjes!) gaar en droog koken.
  2. Snipper de sjalot en fruit zachtjes in een afdekbare wok in wat olie.
  3. Zet de waterkoker aan (500 ml bij 4p).
  4. Voeg als de sjalot glazig is de penang currypasta toe en fruit zachtjes verder (schep af en toe om).
  5. Schil intussen de bataat en koolrabi en snij in blokjes van ca. 1 cm. Voeg bij de curry en bak al omscheppend even mee.
  6. Voeg het kokende water toe. Dek af en laat ca. 5 minuten koken.
  7. Bak intussen de pinda's in een droge koekenpan tot ze wat beginnen te kleuren. Leg op een bordje om wat af te koelen. Ze worden dan weer knapperig.
  8. Spoel de paksoi af. Snij in reepjes.
  9. Haal de deksel van de curry en voeg de paksoi toe. Laat nog ca. 5 minuten koken tot de paksoi geslonken is en de curry wat is ingekookt.
  10. Check of de bataat en koolrabi gaar zijn. Roer de yoghurt erdoorheen en breng naar wens nog op smaak met suiker en als nodig nog wat zout.
  11. Serveer curry met de rijst en de pinda's.
  12. Goed om te weten: Op de foto staat winterpostelein. Hiervan bleek later toch niet genoeg, vandaar dat je dit gerecht kookt met Paksoi, ook van Peter Boer van Kwekerij Groenesteeg