Penne bolognese met gehakt, spekjes, glüh-weizenbier van Gebrouwen door Vrouwen en Nieuw Zeelandse spinazie

Varken

  • Totale tijd 40 minuten
Wk 50 penne bolo gehakt spekjes spinazie gebrouwen door vrouwen FP

Ingrediënten

In De Krat

  • 150 gram spekjes
  • 1 stuks ui
  • 200 gram regenboogpeen
  • 2 stuks prei
  • 1 tl tijm (gerist)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 gram rundergehakt
  • 330 ml glüh-weizenbier
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 400 gram penne
  • 200 gram Nieuw-Zeelandse spinazie

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verhit olijfolie in een grote hapjespan of wok. Bak de spekjes rustig op middelhoog vuur.
  2. Zet een ruime pan water met zout op voor de penne.
  3. Snipper de ui (zie tip), voeg bij de spekjes. Schil en snij de peen in kleine blokjes (0.5 cm), voeg toe. Snij het lichte deel van de prei in smalle ringen, was goed en voeg toe. Hak de knoflook en ris de tijm. Bak een paar minuutjes mee tot de groenten zacht zijn.
  4. Maak een kuiltje in het midden en voeg de tomatenpuree toe. Bak een minuutje zodat het zuur er wat af gaat. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  5. Voeg het bier en de tomatenblokjes bij het gehakt. Breng aan de kook en laat de saus ca 8-10 min zachtjes koken tot hij wat indikt.
  6. Kook de penne gaar in 6-7 minuten.
  7. Haal de blaadjes van de Nieuw-Zeelandse spinazie en meng door het gehakt.
  8. Giet de penne af, roer door de saus. Je kan een deel penne apart houden voor de grote eter.
  9. Verdeel de pasta over de borden en serveer.
  10. Gooi de uien- en peen schillen en het groene gedeelte van de prei niet weg, maar bewaar om zelf bouillon te trekken.