Skip to main content

Penne met broccolisaus

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stronken broccoli
  • 1 ui
  • 125 ml crème fraîche

In Huis

  • 300 gram penne
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 100 gram geraspte kaas
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan met water en zout op voor het blancheren van de broccoliroosjes, en een andere pan water voor de pasta.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes, dus verwijder zoveel mogelijk stronk. Snij de stronk in kleine stukjes, voor de saus.
  3. Hak een teentje knoflook fijn, fruit in een soeppannetje en voeg de in stukken gesneden broccolistronken toe. Voeg circa 0,5 liter water toe met een blokje groentebouillon. De broccoli moet net niet onder water staan. Kook helemaal gaar en pureer tot een dikke saus. Zet weg en hou warm.
  4. Blancheer de broccoliroosjes als het water kookt in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en spoel af onder de koude kraan.
  5. Kook de pasta gaar volgens instructie op de verpakking.
  6. Snipper de ui. Verwarm olie in een grote wok en bak de ui tot hij begint te kleuren.
  7. Voeg dan de broccoli toe en roer het geheel goed om. Voeg op het laatst de saus van de stronken, de crème fraîche, 3/4 van de geraspte kaas en de gare pasta toe en roer nog even goed om. Serveer direct met een beetje geraspte kaas erover.