Skip to main content

Penne met dille-pesto, tomaatjes en courgette

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 pak(ken) Verse penne
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 2 bakje(s) Cherrytomaatjes
  • 20 g Verse dille

In Huis

  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 50 ml Olijfolie
  • 1 el Olijfolie
  • 30 g Pijnboompitten
  • naar smaak Peper en zout
  • om te serveren Parmezaanse kaas
icon package

Recept stappen

  1. Pers de knoflook en doe samen met de dille, pijnboompitten en 50 ml olijfolie(bij 4p) in de keukenmachine. Maal tot een mooie pesto.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas en roer erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snij de courgette in plakken van 1 cm en dan in kwarten.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de courgette kort aan totdat hij beetgaar is.
  5. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Schep eerst de pesto door de warme pasta en daarna de courgette en tomaatjes. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer met wat Parmezaanse kaas ernaast.