Skip to main content

Penne met flespompoen, broccoli, vegetarische speckjes, gepofte knoflook en kappertjes

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Flespompoen
  • 300 g Spekblokjes
  • 6 teen Knoflook met schil
  • 1 tl Chilivlokjes
  • 400 g Broccoli
  • 240 g Penne
  • 3 el Kappertjes
  • 6 el Citroensap

In Huis

  • besprenkelen Olie
  • 6 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Suiker
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker flespompoen en chilivlokjes nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal van het smalle gedeelte van de flespompoen zoveel als je nodig hebt voor dit recept, schil en snij in blokjes. De buik (het bolle gedeelte) van de flespompoen gebruik je elders deze week.
  3. 2. Bekleed een bakblik met bakpapier en spreid daarop de vegetarische speckjes, de pompoen, de chilivlokken (als je niet van pittig houdt, doe dan de helft) en de knoflooktenen met schil. Besprenkel met wat olijfolie, hussel om en schuif in de oven gedurende 25-30 minuten.
  4. 3. Zet een pannetje water op voor de broccoli. Snij de steel in blokjes maak de roosjes klein. Kook beetgaar in ca. 5 minuten.
  5. 4. Zet een pan water op voor de penne en kook gaar volgens gebruiksaanwijzing. Giet af, besprenkel met wat olie en hou warm.
  6. 5. Bak de kappertjes in een klein pannetje in een beetje olie tot ze net aan openspringen.
  7. 6. Leg de broccoli als die afgegoten en uitgelekt is nog 5-10 minuten tussen de speckjes en pompoen. Draai de oven uit als de speckjes lekker bruin zijn geworden en haal de knoflooktenen er vast uit.
  8. 7. Pel de knoflook en wrijf met een vijzel of met de bolle kant van een lepel plat. Meng de knoflook met het citroensap, de olijfolie extra vierge, de suiker en de peper tot een dressing. In principe hoeft er, vanwege de speckjes, geen zout in.
  9. 8. Meng de penne met het pompoen-spek-broccolimengsel en de dressing goed door elkaar. Bestrooi met gefrituurde kappertjes. Check op zout en zuur, misschien heeft het nog iets citroensap en/of zout nodig.