Penne met flespompoen, broccoli, vegetarische zpekjes en gepofte knoflook

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Penne Met Flespompoen | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram flespompoen
  • 6 teentjes knoflook met schil
  • 1 stuks broccoli
  • 300 gram penne
  • 360 gram vega zpekjes
  • 2 el citroensap

In Huis

  • 1 tl chilivlokjes
  • olie om te bakken
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pannetje gezouten water op voor de broccoli en een ruime pan gezouten water voor de penne.
  2. Schil en snij de flespompoen in blokjes van ca. 1 cm. Snelle tip: je kan de pompoen ook met schil eten.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pompoen, chilivlokken (als je niet van pittig houdt, doe dan de helft), zout en de knoflooktenen met schil erover. Besprenkel met olie, hussel om en schuif in de oven gedurende 25-30 minuten.
  4. Snij de steel van de broccoli in blokjes maak kleine roosjes. Kook beetgaar in ca. 5 minuten.
  5. Zet een pan gezouten water op voor de penne en kook al dente in 9 minuten. Giet af, besprenkel met wat olie en hou warm.
  6. Leg de broccoli als die afgegoten en uitgelekt is nog 5-10 minuten tussen de zpekjes en pompoen.
  7. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de zpekjes op hoog vuur in ca. 5 minuten krokant.
  8. Pers het citroensap. Pel de knoflook als ze zacht zijn en wrijf met een vijzel of met de bolle kant van een lepel plat. Meng het citroensap, de knoflook, olijfolie extra vierge, suiker en peper en zout tot een dressing. Meng door de dressing.
  9. Meng de penne met het pompoen-broccolimengsel en de dressing goed door elkaar. Check op zout en zuur, misschien heeft het nog iets citroensap en/of zout nodig.