Penne met geroosterde groenten, spek, chilivlokjes en gepofte knoflook

Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
penne pompoen, spek en gepofte knoflook | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram flespompoen
  • 300 gram spekblokjes
  • 6 teentjes knoflook met schil
  • 1 stuks broccoli
  • 300 gram penne
  • 2 el citroensap

In Huis

  • 1 tl chilivlokjes (optioneel)
  • olie om te bakken
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl suiker
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan gezouten water op voor de penne. Snij de flespompoen in blokjes van ca. 1 cm.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het spek, de pompoen, chilivlokken (als je niet van pittig houdt, doe dan de helft of laat het weg) en de knoflooktenen met schil erover. Besprenkel met olie, hussel om en schuif in de oven gedurende 25-30 minuten.
  3. Snij de steel van de broccoli in blokjes en maak kleine roosjes. Besprenkel met olie, peper en zout en leg bij de groenten in de oven.
  4. Kook de penne al dente in 9 minuten. Giet af, besprenkel met wat olie en hou warm.
  5. Draai de oven uit als de spekjes lekker bruin zijn geworden en haal de knoflooktenen er vast uit.
  6. Pers het citroensap. Pel de knoflook en wrijf met een vijzel of met de bolle kant van een lepel plat. Meng de knoflook met het citroensap, olijfolie extra vierge, suiker en peper tot een dressing. In principe hoeft er, vanwege het spek, geen zout in.
  7. Meng de penne met het pompoen-spek-broccolimengsel en de dressing goed door elkaar. Check op zout, misschien toch nog iets nodig.