Skip to main content

Penne met kip in tomatengroentesaus

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Kippenbout
  • 1 stuk(s) Uien
  • 1 stuk(s) Venkel
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 bosje(s) Basilicum
  • 400 g Gemengde tomaten

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Ansjovis
  • 12 stuk(s) Zwarte olijven
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 50 ml Droge rode wijn
  • 400 ml Passata
  • 2 tl Gedroogde oregano
  • 400 g Penne
  • 30 g Parmezaanse kaas
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de kip zachtjes aan. Snipper de ui en hak de knoflook. Snij de venkel en bleekselderij klein. Haal de kip uit de pan en bak de ui, venkel en bleekselderij aan in het achtergebleven vet.
  2. 2. Snij de ansjovisfilets grof en bak mee totdat de vis is opgelost. Blus af met de rode wijn en laat verdampen. Voeg de passata, oregano, de olijven en de kip toe en laat zachtjes ca 25 minuten koken.
  3. 3. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente. Giet af maar bewaar 1 el kookvocht. Roer door de tomatensaus.
  4. 4. Check of de kip goed gaar is.
  5. 5. Roer lekker wat basilicumblad door de saus. Doe de pasta in een grote schaal en schenk de saus erover.
  6. Serveer er geraspte Parmezaanse kaas bij en nog wat basilicumblad.