Skip to main content

Penne met knolselderij, spitskool, zachte geitenkaas met een slaatje van roodlof en yacon

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 450 g Knolselderij
  • 1 stuk(s) Uien
  • 500 g Spitskool
  • 2 pakje(s) Geitenkaas
  • 240 g Volkoren penne
  • 3 stuk(s) Roodlof
  • 250 g Yaconwortel

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Gedroogde tijm
  • Olie om te bakken
  • 20 g Boter
  • 2 el Bloem
  • 300 ml Melk
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Mosterd
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op, je hebt vaker knolselderij, ui en yacon nodig deze week.
  2. 1. Zet een pan water op voor de pasta. Schil de knolselderij en snij in blokjes van ca. 1 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de knolselderij, knoflook, ui en tijm ca. 5 minuten in wat olie in een grote wok of hapjespan (straks moeten de groenten er allemaal inpassen).
  3. 2. Snij intussen de spitskool in dunne repen.
  4. 3. Hevel de knolselderij en ui uit de pan over op een bord en zet even weg. Maak een roux: smelt de boter (laat niet bruin kleuren!) in de hapjespan. Roer de bloem er goed doorheen met een pollepel en laat een paar minuten garen op halfhoog vuur. Blijf roeren zodat de roux niet aanbrandt. Voeg de melk geleidelijk toe en blijf goed roeren totdat je een mooie gladde saus hebt.*
  5. 4. Voeg de spitskool en het knolselderijmengsel toe aan de saus en laat afgedekt garen tot de groenten beetgaar zijn. Roer af en toe door. Kruimel de geitenkaas erbij en laat smelten. Breng op smaak met wat zout en peper.
  6. 5. Kook de pasta in 7 minuten gaar volgens gebruiksaanwijzing. Bewaar wat kookvocht.
  7. 6. Snij 2/3 van de roodlof doormidden en dan in ringen en de rest van de lof in (dunne) reepjes. Schil de yacon en snij in blokjes.
  8. 8. Roer vlak voor het opdienen de reepjes roodlof door de pastasaus. Als je de saus te dik vindt kun je deze aanlengen met wat kookvocht van de pasta, of wat extra melk. Serveer de pasta met de salade.
  9. * De roux is gaar als die zanderig aanvoelt tussen je vingers.
  10. <br>7. Doe de ringen roodlof en de yacon in een saladekom. Maak een dressing van de balsamico-azijn, mosterd en olijfolie extra vierge(Tip: voor de dressing is notenolie ook erg lekker, als je dat in huis hebt!)en voeg toe.