Skip to main content

Penne met peperonata, bolcourgette, rucola en parmezaanse kaas

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Bolcourgette (zappho)
  • 2 flesje(s) Peperonata
  • 400 g Penne
  • 2 zakje(s) Rucola
  • 100 g Parmezaanse kaas

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan op met water en een beetje zout. Hak het teentje knoflook. Snij de courgette in blokjes van ongeveer 1 cm. Zet een koekenpan op met een beetje olie. Fruit hierin de knoflook zachtjes aan.
  2. Voeg de courgetteblokjes toe en bak deze gedurende ca 7 minuten op hoog vuur aan tot ze een beetje beginnen te bruinen. Breng ze op smaak met peper en zout. Voeg dan de peperonata-saus toe en warm even door (niet meer laten koken).
  3. Kook intussen de pasta gaar, op de verpakking staat 5-7 minuten maar wij vinden 7-9 minuten zelf beter. Was de rucola.
  4. Haal de saus van het vuur, roer de rucola erdoor (of laat ieder dat zelf op zijn bord doen) en dien meteen op met de pasta en lekker veel Parmezaanse kaas.