Skip to main content

Penne met spek, chilivlokjes, flespompoen en rucola

Varken

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 g Flespompoen
  • 300 g Spekblokjes
  • 1 tl Chilivlokjes
  • 6 teentje(s) Knoflook
  • 320 g Penne
  • 1 zakje(s) Rucola
  • 4 el Citroensap

In Huis

  • naar smaak Olijfolie (besprenkelen)
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Suiker
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de pompoen doormidden en dan in 8 parten. Verwijder de zaden en schil de parten. Snij de parten in de lengte doormidden en maak blokjes van ca. 2 cm.
  2. 2. Vet een ovenschaal een beetje in en doe het spek, de pompoen, de chilivlokken (als je niet van pittig houdt, doe dan de helft) en de knoflooktenen met schil en al in de ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie, hussel om en schuif in de oven gedurende 25-30 minuten.
  3. 3. Zet intussen een pan water op voor de penne en kook gaar volgens gebruiksaanwijzing. Giet af, besprenkel met wat olie en hou warm.
  4. 4. Was de rucola en zet alvast op tafel in een schaaltje.
  5. 5. Check na 25 minuten of de pompoen inderdaad gaar is en de spekjes een beetje bruin. Zo nee, schuif nog even terug (maar haal dan wel de knoflook eruit).
  6. 6. Pel de knoflooktenen en wrijf ze fijn in een vijzel of met de bolle kant van een lepel. M eng de knoflook met het citroensap (mag uit een flesje), de olie, de suiker en de peper tot een dressing.
  7. 7. Meng de penne met het pompoen-spekmengsel en de dressing goed door elkaar en laat iedereen op tafel er naar smaak rucola doorheen mengen.
  8. P.S. je houdt waarschijnlijk rauwe pompoen over. Maak er een soepje van. Fruit een uitje, voeg de pompoen toe, kook gaar met wat bouillon en maak op smaak met gember en/of sinaasappel en/of koriander.
  9. <br>Let op: je hebt twee keer chilivlokjes en penne nodig deze week.