Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Penne met truffelkaassaus, kastanjechampignons en venkel-peer-slaatje

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2025 07 WB VEGA truffelpasta kastanjechampignons met venkelpeerroodlof sla 18081 1

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks venkel
  • 300 gram koolraap
  • 1 stuks gele ui
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 300 gram penne volkoren
  • 120 gram Kinderdijker truffelkaas (NB)
  • 1 bosje peterselie
  • 1.5 bakje crème fraîche
  • 2 stuks roodlof
  • 2 stuks peer

In Huis

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 tl (dijon) mosterd
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. NB: laat de kaas tot gebruik in de koelkast.
  2. Zet een ruime pan met gezouten water op voor de pasta en de koolraap.
  3. Maak in een slakom een vinaigrette van de olijfolie extra vierge, azijn, mosterd, peper en zout. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in dunne plakjes. Schep goed door de vinaigrette en zet weg.
  4. Snij een stuk van de koolraap, halveer en snij in plakken van ca. 1 cm. Schil de plakken en snij in blokjes van ca. 1 cm. Voeg toe aan het kokende water en zet een timer op 5 min. Voeg de pasta toe en laat nog 10 minuten meekoken. Giet af en bewaar wat kookvocht!
  5. Snipper de ui. Verwarm olie in een wok- of hapjespan en fruit zachtjes.
  6. Snij de champignons in kwarten. Voeg de champignons bij de ui. Bak op mee op middelhoog vuur zodat de champignons bruinen. Schud af en toe om. Breng op smaak met wat zout.
  7. Rasp intussen de truffelkaas. Hak de peterselie fijn (incl. dunne steeltjes).
  8. Pers de knoflook bij de champignons en schud een paar keer om. Voeg de peterselie, de crème fraîche en een lepel pastakookvocht toe. Warm goed door en voeg de kaas toe. Roer totdat de kaas gesmolten is. Voeg zo nodig nog wat kookvocht toe, de saus moet lekker smeuïg zijn.
  9. Verwijder de onderkant en het hart van de roodlof en snij in ringen. Schil de peer en snij in plakjes. Voeg bij de venkel in de vinaigrette.