Skip to main content

Penne met truffelkaassaus, paddenstoelen en een roodlofsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stronkjes roodlof
  • 50 gram rucola
  • 1 stuks peer
  • 400 gram penne
  • 120 gram truffelkaas
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 100 ml crème fraîche

In Huis

  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 teen knoflook
  • naar smaak gemalen peperkorrels
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de pasta.
  2. Maak in een slabak een vinaigrette van olijfolie, azijn, mosterd, honing, peper en zout. Snij de roodlof doormidden en dan in ringen. Was de rucola en scheur kleiner. Schil de peer en snij in stukjes. Meng met de dressing en zet weg.
  3. Kook de pasta gaar in 5-6 minuten. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht!
  4. Rasp de truffelkaas.
  5. Snij de champignons in kwarten. Verwarm olie in een wok en bak stevig aan. Snij intussen de knoflook fijn. Voeg toe en schud om. Voeg de crème fraîche toe voordat de champignons te veel vocht verliezen. Warm goed door en roer de afgegoten pasta erdoor. Voeg de geraspte truffelkaas toe en roer totdat de kaas gesmolten is. Voeg wat van het kookvocht toe, de saus moet lekker smeuïgs zijn.
  6. Bestrooi rijkelijk met zwarte peper uit de molen en serveer direct, met de salade.