Skip to main content

Penne met truffelkaassaus, paddenstoelen en een roodlofsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 100 gram witte kool
  • 3 struikjes roodlof
  • 50 gram mosterdbladsla
  • 1 stuks peer
  • 320 gram penne
  • 120 gram truffelkaas
  • 2 bakjes champignons
  • 50 ml room

In Huis

  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 teen knoflook
  • naar smaak gemalen peperkorrels
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water op voor de pasta.
  2. Maak in een slabak een vinaigrette van olijfolie, azijn, mosterd, honing, peper en zout. Snij de witte kool in stukjes of sliertjes en voeg bij de vinaigrette. Snij de roodlof doormidden en dan in ringen. Was de mosterdbladsla. Schil de peer en snij in stukjes. Meng allemaal bij de kool en zet koel weg.
  3. Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing (al dente). Neem 80 of 90 gram per persoon, naar smaak. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht!
  4. Rasp de truffelkaas.
  5. Snij de champignons in kwarten. Verwarm olie in een wok en bak stevig aan. Snij intussen de knoflook fijn. Voeg toe en schud om. Voeg de room toe voordat de champignons te veel vocht verliezen. Warm goed door en roer de afgegoten pasta erdoor. Voeg de geraspte truffelkaas toe en roer totdat de kaas gesmolten is. Voeg wat van het kookvocht toe, de saus moet iets smeuigs houden.
  6. Bestrooi rijkelijk met zwarte peper uit de molen en serveer direct, met de salade.