Penne met truffelkaassaus, paddenstoelen en een roodlofsalade

Vegetarisch

  • Totale tijd 30 minuten
3567 Penne Met Truffelkaassaus Paddenstoelen En Een Salade Van Roodlof En Mosterdbladsla

Ingrediënten

In De Krat

  • 3 stronkjes roodlof
  • 1 zakje rucola
  • 1 stuks peer
  • 400 gram penne
  • 120 gram truffelkaas
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 100 ml crème fraîche

In Huis

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • olijfolie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
  2. Maak in een slabak een vinaigrette van de olijfolie, azijn, mosterd, honing, peper en zout. Snij de roodlof doormidden en dan in ringen. Was de rucola en scheur kleiner. Schil de peer en snij in stukjes. Meng met de dressing en zet weg.
  3. Kook de pasta* gaar in 5-6 minuten. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht!
  4. Rasp de truffelkaas.
  5. Snij de champignons in kwarten. Verwarm olie in een wok en bak ze stevig aan. Snij intussen de knoflook fijn. Voeg toe en schud om. Voeg de crème fraîche toe voordat de champignons te veel vocht verliezen. Warm goed door en roer de afgegoten pasta erdoor. Voeg de geraspte truffelkaas toe en roer totdat de kaas gesmolten is. Voeg wat van het kookvocht toe, de saus moet lekker smeuïg zijn.
  6. Bestrooi rijkelijk met zwarte peper uit de molen en serveer direct, met de salade.
  7. * Je hebt meer penne gekregen dan nodig. Kook je voor grote eters, maak dan het hele zakje.