Penne met truffelkaassaus, pompoen en venkel

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Penne met truffelkaassaus pompoen en venkel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram flespompoen
  • 2 stuks venkel
  • 1 stuks witte ui
  • 200 gram truffelkaas
  • 1 bakje crème fraîche
  • naar smaak waterkers

In Huis

  • olie om te bakken
  • 300 gram penne
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in blokjes van ca. 2 cm. Verwijder het loof en kontje van de venkel en snij in dunne reepjes. Meng in een mengkom met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15-20 minuten in de oven.
  3. Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht!
  4. Verwarm olie in een wok- of hapjespan. Snipper de ui en bak glazig. Rasp de truffelkaas. Snij de knoflook fijn en voeg bij de ui. Voeg de pompoenblokjes en venkel erbij.
  5. Voeg de crème fraîche toe. Warm goed door en roer de afgegoten pasta erdoor. Voeg 3/4de van de geraspte truffelkaas toe en roer totdat de kaas gesmolten is. Voeg wat kookvocht toe, de saus moeten lekker smeuïg zijn. Breng op smaak met peper.
  6. Garneer de pasta met plukjes waterkers en de rest van de geraspte truffelkaas.