Skip to main content

Penne met worst en broccolisaus

Varken

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Varkensbraadworst
  • 300 g Penne
  • 2 stronk(en) Broccoli
  • 2 stuk(s) Rode puntpaprika
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 zakje(s) Geraspte kaas

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 blokje(s) Groentebouillon
  • 2 el Olie
  • naar smaak Peper en zout
  • 1 liter Water
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan met water en zout op voor het blancheren van de broccoliroosjes, en een andere pan water voor de pasta.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes, dus verwijder zoveel mogelijk stronk. Snij de stronk in kleine stukjes, hier gaan we een saus van maken.
  3. Hak de knoflook fijn, fruit in een soep-pannetje en voeg de in stukken gesneden broccolistronken toe. Voeg het water toe met het blokje groentebouillon. De broccoli moet net niet onder water staan. Kook helemaal gaar en pureer tot een dikke saus. Zet weg en hou warm.
  4. Snij de paprika in stukjes. Snij de worst in stukjes en snipper de ui.
  5. Blancheer de broccoliroosjes als het water kookt in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en spoel af onder de koude kraan.
  6. Kook de pasta gaar volgens instructie op de verpakking.
  7. Verwarm in een grote wok de olie en bak de stukjes worst mooi bruin aan. Ze hoeven niet meteen helemaal gaar te zijn. Voeg de uien en de paprika toe en bak in het vet van de worstjes. Bestrooi met peper uit de molen.
  8. Voeg dan de broccoli toe en roer het geheel goed om zodat de broccoli de smaken op kan nemen. Laat een tijdje sudderen. Voeg op het laatst de saus van de stronken, een paar handjes geraspte kaas en de gare pasta toe en roer nog even goed om. Serveer direct met nog een beetje geraspte kaas erbij.