Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Penne met worst en broccolisaus

Kalf

  • Totale tijd minuten
Spinazie-broccoli taart met Brabantse Blauwschimmelkaas | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 broccoli
  • 4 kalfsworstjes

In Huis

  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 rode ui
  • 300 gram penne
  • 2 el olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan met water en zout op voor het blancheren van de broccoliroosjes, en een andere pan water voor de pasta.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes, dus verwijder zoveel mogelijk stronk. Snij de stronk in kleine stukjes, hier gaan we een saus van maken.
  3. Hak een teentje knoflook fijn, fruit in een soeppannetje en voeg de in stukken gesneden broccolistronken toe. Voeg circa 0.5 liter water toe met een blokje groentebouillon. De broccoli moet net niet onder water staan. Kook helemaal gaar en pureer tot een dikke saus. Zet weg en hou warm.
  4. Snipper de ui en snij de worst in stukjes.
  5. Blancheer de broccoliroosjes als het water kookt in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en spoel af onder de koude kraan.
  6. Kook de pasta gaar volgens instructie op de verpakking.
  7. Verwarm in een grote wok de olie en bak de stukjes worst mooi bruin aan. Ze hoeven niet meteen helemaal gaar te zijn. Voeg de ui toe en bak lekker bruin in het vet van de worstjes. Bestrooi met peper uit de molen.
  8. Voeg dan de broccoli toe en roer het geheel goed om zodat de broccoli de smaken op kan nemen. Laat een tijdje sudderen. Voeg op het laatst de saus van de stronken en de gare pasta toe en roer nog even goed om. Serveer direct.
  9. Lekker met eventueel wat geraspte kaas