Skip to main content

Penne met zoetzure paprika, geitenkaas, basilicum en pijnboompitten

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks rode paprika
  • 2 stuks gele paprika
  • 2 stuks groene paprika
  • 2 kropjes little gem
  • 1 komkommer
  • 30 gram pijnboompitten
  • 180 gram geitenkaas buche fraiche
  • 1 bosje basilicum
  • 3 el sap van een sinaasappel
  • 400 gram penne

In Huis

  • 3 teen knoflook
  • 4 el balsamico-azijn
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de gril voor op de hoogste stand. Snij de paprika in vier of zes stukken, afhankelijk van de grootte. Leg op een bakplaat (met bakpapier) onder de gril gedurende ca. 15 minuten. Haal eruit als het vel zwart wordt en doe in een afgesloten plastic zak (bijv. een boterhamzakje). Laat afkoelen.
  2. Was en snij de ijsbergsla en de komkommer. Maak een simpele vinaigrette naar keuze en meng door de sla.
  3. Zet een grote pan water met zout op voor de pasta.
  4. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Let op, want ze kunnen snel verbranden.
  5. Verkruimel de geitenkaas, doe de helft in een bakje en zet op tafel. Scheur de basilicum grof en zet ook in een bakje op tafel, net als de pijnboompitten.
  6. Kook de pasta gaar in in 7 minuten.
  7. Haal het vel van de paprika’s. Snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Snij de knoflooktenen door midden en verwijder evt. het loofje. Pers de tenen uit en meng met de paprika, de balsamicoazijn en het sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Roer de andere helft van de geitenkaas en de olijfolie extra vierge door de warme pasta en roer de paprika erdoor. Laat iedereen zelf garneren met extra geitenkaas, basilicum en pijnboompitten en serveer met de frisse salade.