Skip to main content

Penne tomatensaus met aubergine van leQRpuur met Beemster belegen en little gem-roodlof slaatje

Snel klaar, Kant en klaar

  • Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 pak penne wit
  • 2 potjes tomatensaus met aubergine van leQRpuur
  • 2 stronkjes roodlof
  • 2 kropjes little gem
  • 1 zakje peterselie
  • 120 gram Beemster belegen

In Huis

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook. Kook de penne gaar volgens de instructie op de verpakking.
  2. Verwarm de saus zachtjes in een pannetje.
  3. Maak een simpele vinaigrette in een slakom. Bijvoorbeeld 3 el olijfolie extra vierge, 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd en peper en zout. Verwijder het kontje en hart van de roodlof en snij in halve ringetjes. Snij 2 kropjes little gem in reepjes. Doe in de slakom.
  4. Hak de peterselieblaadjes.
  5. Verdeel de pasta met de tomatensaus over de borden, rasp de kaas erover en garneer met de peterselie. Serveer met de little gem-roodlof sla.