Skip to main content

Penne wodka vegetarische kipstuckjes met room en basilicum

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Vegetarische kipstuckjes
  • 1 stuk(s) Uien
  • naar smaak Basilicum
  • 1 bol(len) Mozzarella

In Huis

  • 400 g Penne
  • om te bakken Boter
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 borrelglaasje(s) Wodka
  • 800 g Gepelde tomaten
  • 100 ml Room
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.
  2. Bereid de kipstuckjes in de boter volgens gebruiksaanwijzing in een grote diepe koekenpan. Haal de kipstuckjes uit de pan en zet apart.
  3. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  4. Bak in het overgebleven braadvet van de kipstuckjes de ui en knoflook zachtjes aan. Blus af met de wodka. Voeg de gepelde tomaten toe. Druk de tomaten fijn met een houten lepel. Voeg wat basilicumblad toe. Breng op smaak met peper en zout en kook in tot een mooie saus in ca. 30 minuten. Voeg de room toe en laat de saus weer inkoken. Voeg de kipstuckjes toe en laat doorwarmen.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas en de mozzarella. En roer door de warme pasta tot alles gesmolten is.
  6. Schep dan de tomatensaus erdoor. Check op peper en zout.
  7. Bestrooi met wat basilicumblad en serveer.
  8. Wijnsuggestie:Kasaura Montepulciano - Cantina Zaccagnini (Abruzzen, Italie), is robijnrood met een krachtig aroma van rijp fruit. In de smaak lekker sappig en kruiden.
  9. <br>Tip: lekker met een eenvoudige groene salade.