Skip to main content

Pepersteak met champignons, aardappels en andijvie uit de oven

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Pepersteak
  • 800 g Agria aardappelen
  • 1 stronk(en) Andijvie
  • 2 bakje(s) Kastanje champignons

In Huis

  • 1 el Olie om te bakken
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Balsamicoazijn
  • optioneel Chilivlokken
  • 40 g Boter
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • 1 teen Knoflook
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. Verwarm de oven voor op 180 graden voor de andijvie.
  2. NB. Als je geen tijd of zin hebt in experimenteren met andijvie, dan kan je ook gewoon andijvie stamppot maken.
  3. 1. Haal de pepersteak uit de koeling om op temperatuur te komen.
  4. 2. Was de aardappels en snij met schil in kleine blokjes. Bak de aardappels in een beetje olie in een pan mét deksel circa 20 minuten op laag vuur. Hussel af en toe om. Zet dan het vuur hoger en bak ze zonder deksel mooi bruin en helemaal gaar in nog eens 5 à 10 minuten.
  5. 3. Snij intussen de andijvie in tweeën of vieren, laat het uiteinde eraan zitten. Spoel eventueel zand ertussen uit en schud een beetje droog. Vet een ovenschaal in en leg de andijvie daarin. Meng de olijfolie extra vierge met de balsamicoazijn, zout, peper en eventueel wat chilivlokken. Verdeel de dressing over de andijvie en wentel de stukken een paar keer om. Zet de schaal in de oven en bak de andijvie totdat hij gaar is maar wel nog een bite heeft. Dit duurt ca. 15 minuten. Let op dat het niet verbrandt!
  6. 4. Snij intussen de champignons in kwarten. Hak de knoflook heel fijn. Dep de pepersteak droog. Verwarm in een koekenpan de helft van de boter. Wacht tot het stopt met schuimen en een beetje bruin wordt en bak de biefstukken afhankelijk van hoe gaar je ze wil in ca. 2-4 minuten per kant om en om bruin. Wikkel de biefstukken in aluminiumfolie en leg even weg.
  7. 5. Bak de champignons in twee of drie delen in het bakvet van de biefstuk, gebruik hiervoor de andere helft van de boter waar nodig. Voeg, als de champignons geslonken zijn, de gedroogde tijm en de knoflook toe. Schud een paar keer om en voeg peper en zout toe.
  8. 6. Serveer de pepersteak met de champignons, andijvie en gebakken aardappels.